Du har allt att vinna på att unna dig en lyxig behandling

post thumb
Skönhetsbehandling
by Kajsa/ on 26 Aug 2023

Du har allt att vinna på att unna dig en lyxig behandling

Om du känner dig lite stressad eller utmattad kan det vara en god idé att boka in lite egentid på ett spa eller en skönhetssalong för en lyxig behandling. När man är inne i en stressig period är det lätt att glömma att man måste ta hand om sig själv. Du kan till exempel boka in en fransförlängning, en ansiktsbehandling eller fixa dina naglar.

Stressa ner i din vardag

Många av oss har en allt mer stressig vardag där det är mycket som ska hinnas med. Då gäller det att hitta sätt att ta det lugnt och komma ner i varv. Att göra en lyxig behandling kan vara precis det som krävs för att du ska kunna ta det lite lugnt. Vi hittar alla våra egna sätt att koppla av. Vissa väljer att lämna in ett andelsspel varje vecka, andra vill ägna sig åt lite selfcare. Det viktiga är att du hittar något som passar dig.

Hitta en salong i din närhet

Oavsett vart du bor i landet finns det säkerligen ett antal skönhetssalonger i din närhet. Du behöver bara söka efter salonger i din stad. De flesta har även en hemsida där de presenterar alla sina behandlingar. Då ser du exakt vad de går ut på, vad de kostar och hur lång tid det tar. Om du går regelbundet brukar du även kunna få någon form av rabatt.

Behandlingar som passar de flesta

Är det någon lyxig behandling som brukar gå hem hos de flesta så är det massage. Det hjälper dig att slappna av och att ta hand om dina spända muskler. Massage är dock ett väldigt brett begrepp och det finns många olika typer att välja på. En av de populäraste är Swedish massage som utförs med händerna.

Något som har blivit populärt på senare tid är att utföra en så kallad Hot Stone-massage. Det är en massage där man lägger heta stenar på olika delar av kroppen. Det är både avkopplande och muskelavslappnande på samma gång. Kom ihåg att massage främst ger effekt om du gör det regelbundet.

Satsa på en lyxig behandling för ansiktet

Även om du har en egen hudvårdsrutin kan det alltid vara härligt att unna dig en extra ansiktsbehandling på salong. Då analyserar en hudterapeut din hud och ser vad den behöver. Du kommer sedan få en skräddarsydd behandling med produkter som är anpassade efter just dig. Många gånger ingår det även en liten huvudmassage vilket är perfekt om du vill koppla av.

Gör en fransförlängning och skippa mascaran

Om du tycker det är jobbigt att behöva sätta på mascara varje dag kan du istället göra en fransförlängning. Då får du naturligt vackra fransar helt utan smink eller ögonfransböjare. Det är en skonsam, lyxig behandling som ser väldigt naturlig ut. Om du vill ha ett långvarigt resultat får du dock vara beredd på att fylla på dina fransar ungefär var fjärde vecka. Du kan även passa på att färga dina fransar på samma gång för att få en ännu intensivare blick.