Grönkål Red Russian är en grönkålsliknande växt som odlas för bladens skull. Odlas ofta som babyleaves (30 dagar) Kan också odlas för större blad (50-60 dagar) De kan även stå ännu längre och odlas då som grönkål. Sfp:s Kommentar: Otroligt kraftigväxande robust och frisk. Källa: Årstiderna Grönkål är mycket mer än bara pynt till julbordet. Glöm allt du tidigare tänkt om grönkål och testa denna läckra vitaminbomb till grönsak! Matlagning Repa bladen från stjälken och skölj dem ordentligt. Finhackad grönkål kan ätas rå, men kålbladen kan också fräsas lätt i lite olja tillsammans med lök och serveras som tillbehör till middagen. Det lättaste sättet att äta välsmakande grönkål på är att strimla eller hacka bladen grovt och göra en sallad med apelsintärningar, rostade nötter och en god dressing - gärna med lite honung, apelsinsaft och olivolja. Odling Grönkål är en väldigt tålig grönsak. De stora krusiga bladen står stolt på åkern under hösten och vintermånaderna och klarar ända ner till 20 minusgrader. Förvaring Förvara din grönkål kallt. Skölj den ordentligt och låt torka, förvara sedan i en plastpåse i kylskåpet. Kålen håller sig fräsch i upp till tre veckor.